به گزارش خبرگزاری مهر ، نشریه آلمانی "دی سایت " در تحلیل مفصلی در این باره به قلم "مایکل تورمن" نوشت : بزرگترین مبارزه طلب در خاورمیانه برای بوش، ایران است. اما مسئله گیج کننده تر در این منطقه برای حکومت آمریکا عناد و سرکشی یک دولت خلیج فارسی یعنی امیرنشین قطر است .
نویسنده در ادامه می نویسد : قطر یکی از مهمترین متحدان آمریکا در منطقه بوده که یک پایگاه نظامی بزرگ آمریکایی را در خاک خود جای داده است؛ اما این در حالی است که این کشور کارهای زیادی انجام می دهد که خوشایند جرج بوش نیست.
نویسنده در ادامه به سیاست جدید قطر در خاورمیانه و خارج شدن هدفمند این کشور از جبهه قدرت تعریف شده آمریکایی در منطقه اشاره کرد و نوشت : این سبک و روند جدید قطر بر این اساس است که : ما از تضادهای جهانی ایالات متحده آمریکا با ایران تبعیت نمی کنیم. ما همه اقشارو گروهها در منطقه را به پای میز مذاکره می آوریم حتی زمانی که در واشنگتن هیچ علاقه ای به این گفتگوها نباشد. ما واسطه توافقاتی در منطقه می شویم حتی زمانی که قدرتهای بزرگ از چنین نتیجه ای ناراضی باشند.
در ادامه این مطلب آمده است : انقراض قدرت آمریکا در منطقه قابل رویت است. همه پرسیهای انجام شده در این رابطه نشان می دهند که بسیاری از اعراب در منطقه از آمریکا به دلیل سیاستهای خاورمیانه ای آن نفرت دارند؛ این در حالی است که سیاستهای جدید کشورهای عربی از جمله قطر برای آمریکایی ها عذاب آور است.
نویسنده در ادامه به دنباله روی کردن بسیاری از کشورهای عربی از سیاستی مشابه سیاست جدید قطر که بر خلاف خواست آمریکا است، اشاره کرد و نوشت : کشورهای بسیاری در منطقه سیاستی مشابه سیاست قطر را دنبال کرده و در اختلافاتی که هر نوع مذاکره در آن غیر قابل تصور است؛ میانجیگری می کنند حتی زمانی که بر خلاف میل آمریکا باشد.
تورمن در ادامه در راستای تلاشهای بی ثمر غرب و آمریکا در راستای به زعم خود برقراری صلح در فلسطین اشغالی نوشت : هفته آینده قرار است یک کنفرانس بزرگ فلسطینی در برلین برگزار شود که در این اجلاس با حمایت آمریکا نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین تقویت می شود.
در ادامه آمده است : اما در این اجلاس به یک مسئله مهم پرداخته نمی شود و آن این است که چگونه باید بین اسرائیل و فلسطین صلحی برقرار شود آن هم زمانی که آمریکا و اسرائیل حماس را انکار می کنند؟
این تحلیلگر آلمانی در ادامه در راستای شکست سیاستهای آمریکا در منطقه به توافقات اخیر اسرائیل و حماس درباره اعلام آتش بس و شکستن محاصره نوار غزه و میانجیگری مصر در این زمینه اشاره کرد.
به گزارش مهر، نویسنده همچنین در بخش دیگری از این مطلب از به بن بست رسیدن مذاکرات به اصطلاح صلح آناپولیس با میانجیگری آمریکا بین رژیم اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین و البته بدون حضور حماس با وجود تلاش متحدان آمریکا در منطقه برای حل اختلافات بین دو گروه فلسطینی حماس و فتح اشاره کرد و نوشت : این در حالی است که دولتهای عرب نقش فعالی را درمنطقه ایفا می کنند ازجمله مصر شدیدا به میانجیگری بین اسرائیل و حماس در راستای برقراری آتش بس می پردازد. در مارس نیز رئیس جمهور یمن تلاش کرد تا بین دو گروه فتح و حماس آشتی برقرار کند.
وی در این راستا افزود : چند روز پیش نیز نمایندگان گروههای فلسطینی در سنگال(ریاست دوره ای سازمان کنفرانس اسلامی) گرد هم آمدند. این کشور آفریقای غربی، سازمان کنفرانس اسلامی را رهبری می کند که در آن روسیه در منصب ناظر حضور داشته و جای غرب در این اجلاس خالی بوده و هیچ نقشی ندارد.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است : بوش اختلافات بین گروههای فلسطینی را عمیق تر کرده و مدت طولانی، مذاکرات اسرائیل با سوریه را رد کرد.
تورمن همچنین به شکست سیاستهای آمریکا در لبنان اشاره کرد و نوشت : در ماه می گذشته حکومت آمریکا دولت غربگرای سنیوره را به قطع شبکه های ارتباطی حزب الله ترغیب کرد و سینیوره نیز طبق درخواست عمل کرد؛ اما چنین عملی نشان داد که چه کسی قدرت در لبنان را در دست دارد و درماندگی و عجز بوش را در پایان به دنبال داشت.
نویسنده همچنین به پیشبرد توافقات دوحه بدون در نظر گرفتن بوش و خواسته هایش و انتخاب میشل سلیمان به عنوان رئیس جمهور لبنان بعد از نیم سال سرگردانی اشاره کرده و نوشت : توافقی که در دوحه بین گروههای لبنانی انجام شد به قدرتمند شدن نقش غالب حزب الله در لبنان،دادن حق وتو به شیعیان در همه مسائل دولتی و شرکت مساوی و یکسان حزب الله و متحدانش در امور حکومتی منجر شد و این توافقی بر خلاف اصول آمریکایی بود.
در پایان این مطلب آمده است : آمریکا در حالی به حضور نظامی گسترده خود در خاورمیانه ادامه می دهد که جایگاه خود به عنوان میانجی و تصمیم گیرنده بزرگ در این منطقه را از دست داده است. امروزه میانجیگران محلی در منطقه توافقات را به وجود می آورند که این توافقات ممکن است خوشایند غرب نباشد، اما از محبوبیت و حمایت مردمی در منطقه برخوردار است.
نظر شما